Over RDO
Organisatie
Actueel
   Tentoonstelling Kruisvaarders en Weldoeners
   14 april 2015
   juli 2014
   1 oktober 2013
   7 augustus 2013
   7 juli 2013
   5 juni 2013
   16 januari 2013
   17 oktober 2011
   11 augustus 2011

11 augustus 2011

Unieke fiets voor ouderen in Doesburg

Donderdag 11 augustus was het feest in woonzorgcentrum St. Elisabeth. Op die dag werd er een speciaal gemaakte duofiets aangeboden aan de ouderen in Doesburg. Al lang bestond er een wens voor zo’n speciale fiets voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, maar toch in beweging willen blijven en willen genieten van een fietstochtje. Steeds waren de aanschafkosten het struikelblok tot een ambtenaar van de Gemeente Doesburg het team welzijn van St. Elisabeth tipte om hiervoor een aanvraag in te dienen bij de Ridderlijke Duitsche Orde Balije van Utrecht. Omdat deze kloosterorde in het verleden ook bezittingen had in Doesburg, kon met hun financiële steun de fiets worden aangeschaft.

In het bijzijn van vertegenwoordigers van de Ridderlijke Duitsche Orde, Gemeente Doesburg en de Doesburgse ouderenbonden werd de fiets, onder groot enthousiasme van de bewoners onthuld. ‘s Middags kon er een eerste fietstochtje worden gemaakt over de IJsselkade.

Deze duofiets heet officieel “Fun2Go” en biedt niet alleen bewoners van St. Elisabeth, IJsselzicht en De Hessegracht de mogelijkheid om samen met een begeleider een fietstochtje te maken, ook andere ouderen en mensen met een beperking uit Doesburg kunnen gebruik maken van deze bijzondere fiets.
De fiets is op maat gemaakt door de firma Van Raam uit Aalten nadat bewoners van St. Elisabeth hun wensen hadden aangegeven en werd geleverd door Xycleservice uit Doesburg.